Yankee Candle

Yankee Candle

Toegeven, ik was een beetje sceptisch toen mijn collega Grietje eerder dit jaar voorstelde om Yankee Candle in het assortiment op te nemen. Was dat wel wat voor ons? De meeste geurkaarsen die ik kende waren niet echt van goede kwaliteit. Of je rook ik amper, of ik kreeg er zowaar hoofdpijn van. Grietje was al fan, en na een bezoekje aan de Yankee Candle showroom was ik ook om. Zoveel heerlijke geuren! En bijna allemaal op natuurlijke basis.

Yankee Candle, in 1969 bij toeval gestart door de toen zestienjarige Mike Kittredge. Hij had te weinig geld om een kerstkado voor zijn moeder aan te schaffen en besloot er zelf een te maken. Vandaag de dag is Yankee Candle de grootste geurkaarsen fabrikant van de wereld.We hebben in de winkel twee kasten met 20 verschillende geuren. Zomerse geuren maken binnenkort plaats voor de najaars/ winter en kerst geuren. Op dit moment brand de Blissful autumn hier in de keuken, heerlijk, net of staan er stoofperen op het vuur.  

De Yankee Candle kaarsen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van een kleine votive  (€2,60) tot een large pillar (€26,75) en alles wat er tussen zit. Ook zijn er tarts (€1,99) die je kunt smelten in een zogeheten tart burner. De  grote kaarsen zijn niet goedkoop, maar wanneer je dit omrekent naar de prijs per uur (hij brand 150 uren) ,valt dit wel mee.

Nog even onze persoonlijke favorieten bij Wander;

Grietje;    Fresh cut roses, Summer scoop, en Blissful autumn

Ikzelf;      Christmas cookies, Mango peach salsa, en Cinnamon stick.

 

Ken jij Yankee Candle al? En heb je een favoriete geur?

 

Groetjes,

Neele

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code