Amish Barn Stars

Amish Barn Stars

Al tijden ( jaren) ben ik er verlieft op. Geen snelle crush, dit is echte liefde. De Amish barn stars. Gemaakt door de Amish boeren in Pennsylvania. Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ze eindelijk in de winkel lagen. Hier het verhaal achter deze sterren.

 De geschiedenis van de sterren gaat ver terug. Naar ongeveer 1820 in Pennsylvania, Amerika. De boeren in deze streek gebruikten de sterren om hun schuren mee te versieren. Het doet me denken aan de uilenborden die de klassieke Friese kop-hals-rompboerderij sieren. In Pennsylvania staat de boerenschuur (barn) los van het woonhuis.  De ster is dus een decoratief aspect van de schuur, er zijn verschillende kleuren, elk met een eigen betekenis. In de winkel hebben we zwarte en witte sterren.

Zwart; Bescherming, verbinden van de elementen.

Wit; Puurheid,  de kracht van de maan, laat de energiestromen vrij vloeien.

De sterren zijn nieuw, maar gemaakt van oude materialen. Namelijk de oude metalen dakplaten van de boerenschuren, de sterren in de winkel worden  door de Amish boeren met de hand gemaakt in Pennsylvania.  Ik denk dat ik er daarom zo van gecharmeerd ben.  De verweerde stoere uitstraling, naast de vorm en het materiaal natuurlijk.

Groetjes, Neele

fotocredits; Grietje Tichelaar

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code